מהי החשיבות של תרומת מזון?
אף אחד לא רוצה לחשוב על מצב בו הוא רעב לאורך ימים או חודשים. אולם, למרבה הצער אנשים רבים בישראל חווים זאת על בשרם באופן יומיומי. הסיוע שהם מקבלים מהמדינה אינו מספיק, ואנשים אלו נותרים רעבים לאורך חודשים ארוכים. כאן באות לידי פעולה העמותות השונות, שמספקות תרומת אוכל לנזקקים בכל רחבי הארץ ובכל ימות השנה. עבודתן היא עבודת קודש שמאפשרת לאנשים להיות שבעים ולזכות לאוכל מזין שהם לא יכולים להשיג באף דרך אחרת.
תרומת מזון יכולה להתבצע בדרכים מגוונות
יש כמה אפשרויות למתן תרומת אוכל לנזקקים. ראשית, אנשים רבים בוחרים לתרום כסף לבית התמחוי הקרוב לביתם או למקום עבודתם, או שהם תורמים כסף לעמותות השונות שעוזרות לנזקקים. התרומה יכולה להיות במסגרת ימי התרמה מרוכזים, לקראת החגים במסרונים לעמותות וכמובן גם דרך אתרי האינטרנט. דרך נוספת לתרומת אוכל היא מתן של שאריות מחדר האוכל. למעשה בכל יום נזרקות טונות של אוכל מבושל מחדרי אוכל ברחבי הארץ, דבר מקומם למדי. לכן, בקרב אנשים שיש בבעלותם חדר אוכל עסקי מתחיל להיות נהוג בשנים האחרונות להעביר את השאריות מהארוחות לבתי תמחוי ולעמותות. דרך נוספת ומוכרת מאוד לתרומה היא מתן מספר מוצרי מזון יבשים, כמו פסטה או שימורים, בעת הקנייה בסופר. דבר זה מאוד מקובל בעתות החגים אך ניתן לבצעו כל השנה.
כל אחד יכול לתרום את חלקו למאמץ
המטרה של תרומת אוכל היא בסופו של דבר לא להשאיר אף אדם רעב במדינה. למעשה כל אדם יכול לתרום חלק קטן במטרה הגדולה הזו, וגם תרומה של כמה שקלים יכולה להשפיע מאוד. אין זה נכון שרק תרומות גדולות משפיעות. חשבו על כך ונסו לתרום כאשר אתם יכולים.