תמ"א 38 – המטרה
תמ"א אלו למעשה ראשי תיבות של תכנית מתאר ארצית. תמ"א 38 היא תכנית מתאר ארצית שמטרתה לחזק את העמידות של מבנים קיימים בערים שונות בישראל מפני רעידות אדמה. מכיוון שתקן הבנייה המחוזק מפני רעידות אדמה נכנס לתוקף רק ב-1980, כל המבנים שנבנו לפני כן לא עומדים בדרישות ויכולים לגרום לנזקים רבים ולהרוגים רבים בעת רעידת אדמה. מסיבה זו החליטה המדינה לפתוח בתכנית שתעודד בעלי דירות ויזמים לחזק את המבנים הללו בהתאם לתקן ובתמורה לקבל היתר בנייה לשפץ את המבנים ולהוסיף להם חלקים נוספים. בכל עיר יישום תקנות אלו מעט שונה ונקרא בשם תמ"א 38 רמת גן, תמ"א 38 הרצליה, תמ"א 38 תל אביב וכן הלאה.
תמ"א 38 – קשיים ביישום
כאשר הממשלה יצאה לראשונה בהכרזה על תמ"א 38, יזמים רבים מאוד בכל הארץ קפצו על ההזדמנות לשפץ או לבנות מחדש בתים תוך הקלות משמעותיות בהליכים הבירוקרטיים הקשורים במהלך זה. כך, המחשבה בשנים אלו הייתה כי בקרוב בכל הארץ תהיה תנופת בנייה משמעותית במרכזי הערים ותוך זמן קצר רוב המבנים בישראל יעמדו בתקן הבנייה. בפועל, הבירוקרטיה הערימה קשיים על יישום התכנית ברוב הערים, משום שהעיריות דרשו התחשבות גם באלמנטים נוספים של בנייה עירונית כמו עיצוב פני העיר, צנרת, מקומות חניה ועוד. החל משנת 2008, לאחר ששונו כמה עקרונות בתמ"א, החל ביצוע פרויקטים רבים בכמה ערים מרכזיות בישראל בלבד, וביניהן גם תמ"א 38 הרצליה.
כיצד לגשת ליישום תמ"א בבניין בהרצליה
אם ברצונכם ליישם תמ"א 38 הרצליה גם בבניין שלכם, דעו כי הצעד הראשון בדרך הוא להשיג את הסכמת כלל הדיירים בבניין לפתיחה בתהליך. בהמשך תוכלו להחליט על ביצוע עצמאי או לפנות ליזם.