עמידה בפני רעידות
בארץ ישראל עלה הצורך לחיזוק המבנים שאינם עומדים בתקן לרעידות אדמה מכיוון שהמיקום הגיאוגרפי שלנו מהווה סיכון גבוה לרעידות אדמה. למעשה מדובר בתקן שחל על תוכניות בנייה משנת 1980 ואילך. על מנת לצמצם את הפער של המבנים הישנים יותר, נוצרה תוכנית המוכרת בשם תמ"א 38, תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה.
מה כולל החיזוק
במהלך פרויקט חיזוק מבנים בונים חיזוקים חיצוניים למבנה המקורי שמעלים את רמת היציבות שלו וכך יוכל גם מבנה ישן יותר משנות ה80' לעמוד בתקן הישראלי הנוכחי. לצורך מימוש התוכנית על המבנה להיות שלוש קומות ומעלה, למרות שבמקרים חריגים יבוצע הפרויקט גם על בנייני שתי קומות.
למה זה משתלם לנו
אם אתם הדיירים, אין יותר משתלם מזה, הערייה מציעה לכם אופציה מהירה ופחות טרחנית לבצע הרחבה לדירה, שדרוגים ואף מבנים מוגנים בדמות ממ"ד בתוך הדירה עצמה. אם אתם הקבלנים, תותר לכם הוספת יחידות דיור והרחבה של קומות נוספות, כיום מקובל כשתי קומות נוספות למקור שההכנסות ממחירת דירות אלו מכסה את רוב ההוצאות בבנייה.
מה כוללים השדרוגים
חיזוק מבנים נעשה בעיקר בפן החיצוני,כלומר הרחבת המבנה היא חלק מרכזי במימוש התוכנית. במסגרת ההרחבה ניתנת לרוב האופציה להרחבה נוספת או מעבר לאחת הדירות החדשות, בנוסף יוכלו הדיירים לקבל מרפסת שמש ובכלל כל תוספת בנייה כזו תתקבל עם פחות טרחה ואישורי עירייה מבמצב רגיל ולרוב העלויות על כך פחותות. מדובר בתהליך עם הנחות מיסוי מוכרות מטעם הגורמים המאשרים בעייריה ומבחינה מדינית.
סיפור הצלחה
מדובר בתהליך חיובי ואיכותי, חיזוק מבנים מובילאת דיירי הבניין למגורים בטוחים יותר, נוחים יותר, עם רמת חיים גבוהה יותר ובסופו של דבר להארכת חיי מבנה המגורים.