הדרך הנכונה לבצע פירוק שותפות היא לפעול מול הערכאות המקובלות וכמובן לעשות את זה בצורה רשמית וחוקית. גם אם מחליטים בעל פה על פירוק מן הסוג הזה, לא בהכרח יהיו לו תוקף חוקי. כאשר אין תוקף חוקי או פורמלי עבור פירוק שותפות, המשמעות היא שקשה מאוד ללבן סוגים שונים של ויכוחים או לדרוש את מילוי החובות מצד הגורמים המעורבים.
החדשות הטובות הן שכיום יש בעלי מקצוע שמתמחים בנושא של פירוק שותפות ויכולים להציב אותו בראש סדר העדיפויות שלהם. כאשר עורכי דין למשל מכירים מקרוב את הנושא הזה של פירוק שותפות, המשמעות היא שהם לוקחים אחריות גם על ההיבט הטכני וגם על ההיבט המעשי. בין היתר, השותפים שמשתתפים בתהליך הפירוק יכולים בזמן הזה רק לעקוב מרחוק ולקבל עדכונים.
החשיבות של פירוק שותפות
חשוב מאוד לבצע פירוק שותפות בכל מקרה שבו מערכת היחסים בין הצדדים עולה על שרטון. בנסיבות כאלה כמעט בלתי אפשרי לנהל יחד את השותפות, לכן הפירוק יהיה הפתרון האידיאלי. חוץ מזה, לא חייבים לחכות עד להצטברות של משקעים או ויכוחים. במקום זה, פונים מוקדם אל בעלי מקצוע שעוסקים בתחום של עריכת דין ומשתמשים בשירות שלהם.
פניה אל עורכי דין ובעלי מקצוע מקצרת משמעותית את משך הזמן שעובר מהרגע שבו מחליטים על פירוק שותפות ועד שמסיימים את התהליך. בניגוד למה שנהוג לחשוב, התהליך הזה לא חייב להיות ארוך או אפילו מתסכל.
בשביל לפתור את רוב הדילמות ועדיין לעמוד בהוראות החוק מבחינת האופן או הצורה שבה מבצעים פירוק שותפות, הדגש הוא על התייעצות עם בעלי מקצוע. אותם בעלי מקצוע מכירים את הנושא היטב ומייצגים את לקוחותיהם.