מרדדת לקונדיטוריה מתאימה ללא שום צל של ספק לקונדיטוריות ומאפיות. אבל האם היא יכולה להתאים ולהשתלב גם במטבח הפשוט הביתי? במאמר זה תקבל את התשובות לשאלה זו ואת דרכי היישום.
מרדדת לקונדיטוריה – האם אפשר להשתמש גם בבית?
מרדדת לקונדיטוריה היא כלי חיוני לכל אופה. משתמשים בו לרידוד בצקים ליריעות דקות בעובי אחיד, שחשוב להכנת מאפים. אבל האם אפשר להשתמש במערוך המאפה גם בבית? התשובה היא כן! בעזרת כמה טיפים וטריקים פשוטים, תוכל להשתמש ולעבוד עם מרדדת לקונדיטוריה גם בביתך שלך ולהכין מאפים טעימים תוצרת בית בקלות. חשוב כי תלמד כיצד לבחור את הגודל הנכון של המרדדת, להשתמש בה נכון ולאחסן אותה נכון על מנת להפיק את המרב ממנה ולא לגרום לבלאי מיותר בטרם עת.
מה הגודל הנכון של מערוך? מערוך טוב צריך להיות גדול פי שלושה מהשטח שבו אתה מתכנן להשתמש בו. מהם השימושים העיקריים במערוך? מערוך משמש בעיקר לרידוד בצק ליריעות דקות בעובי אחיד. זה חשוב להכנת מאפים כמו פשטידות, טארטים, קרואסונים ועוגיות. ניתן להשתמש במערוך גם כדי לשטח יריעות בצק עבות לכופתאות או צורות רביולי. לפריטים עדינים כמו גראטנים ופריטות, אפשר להשתמש בו כדי לשטח את הבלילה במקום רק לרדד אותה על משטח.
למה מרדדת לקונדיטוריה יעילה יותר ממרדדת קטנה ורגילה?
הגודל והצורה של מרדדת לקונדיטוריה יכולים לעשות הבדל גדול ביעילות התהליך. מרדדת שתוכננה במיוחד עבור מאפים היא בדרך כלל גדולה ומעוקלת יותר ממערוך רגיל, מה שמאפשר לה לכסות יותר שטח פנים עם כל גליל. זה מקל על רידוד בצק באופן אחיד, מהיר ויעיל, וכתוצאה מכך מוצרי המאפה הם בעלי טעם טוב יותר. בנוסף, בגלל גודלו וצורתו, מרדדת לקונדיטוריה נוטה פחות לקרוע או לנקב בצקים עדינים כמו בצק עלים או בצק קרואסון. מסיבות אלו, לרוב עדיף מערוך שתוכנן במיוחד עבור מאפים על פני מערוך קטן ורגיל.