מפעלים מועדפים יכולים לקבל הטבות מס משמעותיות ביותר שישפרו את הרווחים שלהם בעשרות אחוזים. מפעל מועדף יכול להיות כמעט בכל תחום החל מייצור מוצרי מזון, תרופות, מכתות ועד חברות תוכנה או חברות בעלות קניין רוחני אחר. זה הזמן להבין מיהו מפעל מועדף ומה ההטבות שלו.
הינסו וצפו! טיפים מדהימים למיסוי סוף שנה:
למי מגיעות הטבות של מפעל מועדף?
את ההטבות של מפעל מועדף כל אחד היה רוצה לקבל ואם אתם רוצים לבדוק האם גם המפעל שלכם יכולים ליהנות מהן, כדאי שתבדקו האם אתם ברשימה. חברות שמייצרות מוצרים שונים כולל תוכנות ואפליקציות, משחקים למחשב ולסלולר, חברות שמפתחות טכנולוגיות חדשניות וידע או אנרגיה מתחדשת ואפילו קבלני משנה שמייצרים, כול אלו יכולים להיקרא מפעל מועדף לפי הנהלים. גם מפעלים או חברות שפועלות ללקוחות מחוץ לישראל לא נפסלים בהגדרה הזו אך חלק מהמכירות צריכות להתבצע כאן וזאת בנוסף לעוד הגבלות.
מה ההטבות שלהן המפעל זוכה?
- חברה בעלת מפעל מועדף תשלם על ההכנסה שלה מהייצור או המכירות מס חברות בשיעור של 16 אחוז בלבד. אם המפעל ממוקם באזור שמוגדר כאזור פיתוח א' הוא ישלם אך ורק 7.5 אחוזים וזה כמובן אחוז מס נמוך מאוד בשני המקרים, בהשוואה למס חברות רגיל שמגיע ל-24 אחוזים. הבדל זה משמעותי מאוד לכל מפעל הרי גם אחוז אחד בודד יכול להיות מתורגם לכסף גדול.
- גם הטבה במס על דיבידנד מוענקת לחברות אלו כאשר בעל המניות יכול ליהנות מ-20 אחוזי מס על דיבידנד בלבד וזאת בהשוואה ל-30 אחוזי מס על דיבידנד שנגבה במצב רגיל. בנוסף להטבות אלו חשוב לזכור שלחברה שיש לה מפעל מועדף יש זכאות גם לפחת מואץ על מכונות ומכשירים שבבעלותו שמשמשים אותו במהלך השגרה לצרכי ייצור.