איפה אפשר להתקין מעליות ביתיות?
מעליות ביתיות יכולות להתאים באופן עקרוני לכל סוגי המבנים. יחד עם זאת, אין טעם כמובן להתקין מעלית בבית צמוד קרקע או בדירה עם מפלס אחד. כתוצאה מכך, המעליות מותקנות בדרך כלל או בבתים גבוהים ורבי מפלסים או בדירות של קשישים, נכים ובעלי מוגבלויות. הדגש צריך להיות על התאמת המעלית למבנה ההנדסי ועל שמירת רמת הבטיחות הנדרשת.
מעליות ביתיות נחשבות להשקעה משתלמת במיוחד. הן משדרגות את ערך הנכס ומונעות מאמץ מיותר. בעזרת המעלית ניתן להנגיש את הבית לאנשים שמתקשים להתנייד בכוחות עצמם, למבוגרים בגיל הזהב ולקשישים שזקוקים לעזרה. המעלית גם אטרקטיבית בבתים יוקרתיים כי היא מייחד אותם בהשוואה לנכסים דומים. אפשר לשלב את העיצוב של המעלית עם חזית הבית, הגינה והחדרים וכך ליצור מראה מיוחד ואטרקטיבי.
כמה עולה להתקין מעליות ביתיות?
העלות של מעליות ביתיות עשויה להפתיע את מי שלא בקיא בענף. קודם כל, המחיר של המעלית נמוך מכפי שנהוג לחשוב. זו השקעה משתלמת לטווח קצר וארוך וניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי עלויות התקנה. העלות כוללת גם שירותי אחזקה מסביב לשעון וזמינות מלאה של טכנאים לטיפול בתקלות.
המחיר של מעליות ביתיות נקבע לפי פרמטרים כמו גודל, מספר קומות, סגנון העיצוב והיצרן. פערי המחירים נעים סביב כמה עשרות אלפי שקלים, אך ההבדלים יכולים להגיע למאות אחוזים. הדרך לחסוך בהוצאות היא להכין את שיעורי הבית ולהתייעץ עם אנשי מקצוע אובייקטיביים. רצוי גם לאסוף המלצות על דגמים מסוימים של מעליות ולקבוע מראש את הצרכים והמטרות.
בסופו של דבר, אפשר להתקין מעליות בכל בית פרטי כדי ליהנות מהיתרונות שלהן. השאיפה העיקרית היא למצוא מעלית נוחה ובעלת ערך אמיתי לדיירים.