מה ההבדל בין סוגי מעליות לבניינים?
מעליות לבנייני מגורים או משרדים נבדלות אחת מהשנייה בשורה ארוכה של פרמטרים. את ההבדל העיקרי ניתן לראות בגודל הפיזי, במהירות ובאיכות הנסיעה. מבחינה טכנית יש גם משמעות לביצועי המעלית ולמפרט הטכני. היכרות עם הסוגים השונים של המעליות יכולה לסייע למי שמתלבט בין פתרונות הקמה ולחברות שרוצות להתאים את סוג המעלית לסוג המשתמש.
בבנייני מגורים ומשרדים מומלץ לבחור מעלית בגודל סטנדרטי. כך ניתן לחסוך זמן רב על התקנת המעלית ועל התחזוקה השוטפת. גודל סטנדרטי מאפשר לכל אנשי המקצוע שמעורבים בתכנון הבניין להציע פתרונות יעילים. כמו כן, ניתן לשמור על גודל סטנדרטי של מעליות ועדיין לעצב אותן בצורה שונה. ההבדלים האסתטיים יכולים לבוא לידי ביטוי בארכיטקטורה הכללית ובעיצוב הפנימי או החיצוני של המעלית.
איך משפיעים סוגי הינעים על פעילות המעלית?
עוד דרך להבחין בהבדלים בין סוגי מעליות היא לבדוק את סוג ההינע. יש כמה סוגים של הינעים נפוצים במעליות והם משפיעים על הביצועים ועל המחיר. במעליות בהנעת זרם חילופים עם תמסורת קיימים דגמים של מעלית במהירות אחת, מעליות בשתי מהירויות והנעה בזרם חילופים מבוקר עם תמסורת. לעומת זאת, במעליות בהנעה ללא תמסורת קיימים דגמים עם זרם חילופים מבוקר או בזרם ישר.
אפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי סוגי המהירויות המקובלות בבנייני מגורים ומשרדים. באותה הזדמנות כדאי לברר על העיצוב של המעלית ועל המידות שלה. ניתן להשוות בין סוגי מעליות גם לפי המחיר ולשאול על עמידה בתווי התקן הנדרשים. המטרה של עמידה בתקן היא שמירה על הבטיחות. בעזרת השוואת מחירים ותווי תקן ניתן למצוא את המעלית שהכי מתאימה לצרכים של הלקוח הפרטי, הציבור הרחב או שאר המשתמשים.