שער הקבלה לעולם מנהל העסקים
כידוע, בשנים האחרונות עולה קרנם של מקצועות פיננסיים באופן כללי ושל מנהל העסקים בפרט. תואר שני במנהל עסקים מהווה פעמים רבות תנאי להשתלבות בעולם הביזנס התחרותי ולעיסוק במקצוע בצורה רצינית. לכן, אין פלא שרבים הם המועמדים בארץ ובעולם השואפים להתקבל לתואר שני במנהל עסקים באחד המוסדות המציעים זאת. אולם, חשוב לדעת כי תנאי הסף לקבלה בכל המוסדות הללו, הן בישראל, הן בארצות הברית והן בארצות רבות באירופה, הוא מעבר בהצלחה של מבחן בשם GMAT. רבים יטענו שעל מנת להצליח במבחן זה, נדרשת הכנה למבחן GMAT – הכנה אינטנסיבית, מעמיקה ומקצועית.
למידע נוסף על הכנה למבחן GMAT לחץ כאן.
מה מיועד לבחון מבחן ה-GMAT?
בדומה למבחן הפסיכומטרי אותו כולנו מכירים היטב, גם מבחן ה-GMAT הוא מבחן הבוחן יכולות כמותיות, מילוליות, אנליטיות וכן יכולות ביטוי. חשוב לציין שהמבחן כולו נערך בשפה האנגלית ובוחן בין השאר את היכולות המילוליות של המועמדים באנגלית. מלבד החלק הראשון של המבחן, בו נדרשים המועמדים לנסח שני חיבורים מסוגים שונים, כאשר הזמן המוקצב לכל חיבור הינו 30 דקות, כל שאר המבחן בנוי בצורה של שאלות אמריקאיות בנות חמש תשובות אפשריות. בחלקים הבאים של המבחן ההתמקדות היא בבחינת יכולות החשיבה המהירה של המועמדים, הן בהקשרים כמותיים והן בהקשרים מילוליים. כמו כן, נבחנות יכולות מילוליות נוספות כמו יכולות השלמת משפטים וניתוח משפטים בצורה מעמיקה. ברור אם כן שהכנה למבחן GMAT צריכה להיות ספציפית ומותאמת למאפייני המבחן.
מה הצעד הראשון?
הצעד הראשון בדרך לקבלה לתואר שני במנהל עסקים, הוא להירשם לקורס הכנה למבחן GMAT. קיימים בישראל לא מעט גופים המציעים קורסים כאלו, במחירים משתנים ובאיכויות משתנות. לכן, מומלץ לערוך סקר שוק קטן לפני ההרשמה לקורס.