מי שרוצה לשפר את כוח הסיבולת והגמישות וגם ליהנות מאיכות חיים גבוהה יותר חייב לנצל את היתרונות הבריאותיים של בריכת שחייה ביתית. לא חייבים לבנות בריכה אולימפית או אפילו חצי אולימפית כדי להוריד מתח, לשמור על משקל תקין ולשקם פציעות שרירים ופרקים. בריכה ביתית בגודל סטנדרטי לחלוטין יכולה להספיק ויש כמה דרכים כדי להפיק ממנה מקסימום תועלת במינימום מאמץ.
ראשית, הדרך הכי נכונה לשחות בתוך בריכת שחייה ביתית היא לשמור על סרגל מאמצים. אין טעם לנסות לשחות חצי שעה ברצף כבר בפעם הראשונה שנכנסים למים. כדאי לבנות את סרגל המאמצים בהדרגה ולהקפיד על עלייה נכונה של קצב האימונים. אפשר להתחיל עם תרגילי מתיחות בלבד בתוך המים, להמשיך עם שחייה קצרה של מספר דקות ולאחר מכן להגביר את הקצב בהתאם לתחושה האישית.
מה עושים עם בריכת שחייה קטנה?
בעלי בתים עם חצר קטנה יחסית יכולים להשתמש בבריכה כדי לבצע פעילות אנאירובית. זו פעילות שמתאפיינת בתנועות קצרות בלבד, ומטרתה העיקרית היא לשפר את הגמישות. בריכת שחייה מעניקה תנאים נוחים לסוגים שונים של תרגילי כושר וחיטוב שרירים. מהבחינה הזו אין משמעות לגודל של הבריכה, ובכל מקרה אפשר לשחות הלוך-חזור לשיפור הסיבולת.
שנית, יש להקפיד על טכניקה נכונה של אימונים גופניים בתוך בריכת שחייה. לא משנה מה גודל הבריכה או כמה זמן שוחים בתוכה, כי אין משמעות לשחייה שלא מתבצעת בצורה נכונה. צורת השחייה חייבת להביא לידי ביטוי כמה שיותר שרירים ומפרקים. שמירה על צורת שחייה נכונה לא רק תשפר את הביצועים שלכם בטווח הקצר, אלא גם תאזן את מסת השרירים ותחטב את הגוף בטווח הארוך.