שפכים תעשייתיים והטיפול בהם
כשחושבים על כמות השפכים שאנו מייצרים מדי יום אפשר להיבהל. לאן הולכים כל השפכים הללו שנוצרים באסלות, בכיורים, ממכונות הכביסה ומדיחי הכלים? הכל זורם למערכת הביוב שמפנה את השפכים. אבל מה קורה עם שפכים תעשייתיים שהכמות שלהם הרבה יותר גדולה? הרי שפכים תעשייתיים כוללים בנוסף גם חומרים כימיים מסוכנים ומזהמים, צבעים, שמנים, נפט ודלקים מסוגים שונים. על מנת לטפל בשפכים אלה יש לעשות טיהור שפכים תעשייתיים.
מערכת הביוב מובילה את השפכים לאתרי טיהור ושם הם עוברים תהליך של טיהור שפכים תעשייתיים ובסופו של דבר נשארים רק המים המכונים מי קולחים שניתן לעשות בהם שימוש בחקלאות באופן חוזר.
מה עושים עם שפכים תעשייתיים שלא ניתן להעביר במערכת הביוב?
כל תעשייה מייצרת שפכים בין אם מדובר על שפכים הנוצרים בתהליך הייצור או שפכים שנוצרים בעת ניקיון המפעל וכדומה. גם עסקים כמו מסעדות ובתי קפה מייצרים שפכים שאינם דווקא שפכים ביתיים, אלא שפכים תעשייתיים המכילים שמן, חומרים כימיים וכיוצא באלה. שפכים אלה ונוספים לא תמיד ניתן להעביר במערכת הביוב הרגילה ויש לטפל בהם באופן פרטני. על איכות השפכים המוזרמת במערכת הביוב להיות ברמה מסויימת שנקבעה בחוק על פי התקנים והתקנות השונות וכל מה שמחוץ לכך חייב בטיפול אחר.ניתן לשם כך, להעזר בשירותי ייעוץ סביבתי.
פתרונות לטיפול בשפכים תעשייתיים
שפכים תעשייתיים שלא ניתן להזרימם למערכת הביוב עוברים טיפול מיוחד שכל חברה אמורה לעשות. כיום ישנם פתרונות שונים לטיפול עם שפכים תעשייתיים וכל חברה ומפעל בוחרים לעצמם את הדרך המתאימה להם. יש המנקזים א השפכים לבורות מיוחדים ודואגים לריקונם בכל תקופה ואחרים עושים שימוש בציוד מיוחד לטיהור השפכים וכדומה. כך או כך, שפכים תעשייתיים יכולים להוות סכנה של ממש לסביבה ולאדם ויש לטפל בהם במקצועיות רבה.