פוליסת ביטוח חיים היא פוליסה למקרה פטירה של המבוטח. בעת פטירתו של המבוטח, חייבת חברת הביטוח לשלם למוטבים אשר רשומים בפוליסה את סכום הפוליסה, נכון ליום הפטירה. בעניין זה עלינו להדגיש – מי שזכאי לתגמול ביטוח חיים הם לא היורשים של מי שהלך לעולמו, אלא המוטבים שאותם רשם הנפטר כמוטבים בטופס הפוליסה. כמעט כולכם מבוטחים בסוג מסוים של ביטוח חיים, למרות שחלקכם אף אינו מודע לכך. מי מכם שלקח משכנתא לקניית דירה, נדרש לבטח את עצמו בביטוח חיים בגובה יתרת ההלוואה שלקח. הדרישה לבצע את הביטוח הינה של הבנק נותן ההלוואה, ומטרתה להבטיח את פירעון ההלוואה גם במקרה מותו של הלווה.
כיצד מתחמקים מתשלום תגמול שמגיע לכם –
בשונה מתחומי ביטוח אחרים, שבהם נתקלים בטענות דחייה מגוונות ורבות, כאשר מדובר בביטוח חיים, הטענות שמעלות חברות הביטוח הן מצומצמות ביותר. הטענה הכי שכיחה שלהם היא אי גילוי מצב רפואי של הנפטר, בעת רכישת הפוליסה. טענות נוספות עשויות להתייחס לחריגים בפוליסה – אי תשלום פרמיה וכדומה. עורך דין ביטוח חיים יבדוק את תנאי הפוליסה ואת החומר הרפואי ועל סמך זאת יגבש אסטרטגיה לניהול התיק. אם יגלה עורך דין ביטוח חיים שהמנוח לא ציין עניין רפואי כל שהוא, כפי שטוענת חברת הביטוח, אין פירוש הדבר שהוא ימליץ ללקוח שלו להרים ידיים. גם במקרים הללו עדיין עשויה להתגלות זכאות לכספי הביטוח, לדוגמא, כאשר לא מדובר בעניין מהותי, או כאשר מתעורר הצורך להתחשב בנסיבות החתימה על הצעת הביטוח וכדומה.
מאבקו של היחיד בחברת ביטוח מייאש – מאבק של עורך דין ביטוח חיים נושא פירות –
מוות של קרוב משפחה, בפרט של בן הזוג, הוא כאוב וטראומטי, המלווה לפעמים בדאגות כלכליות ומטרידות. אם אתם חווים אובדן וקורסים תחת העול של תשלומי המשכנתא – זה הזמן שלכם ליצור קשר עם עורך דין ביטוח חיים.