נהיגה בשכרות היא עבירה חמורה שמחייבת מעורבות של עורך דין תעבורה מקצועי ומנוסה. בשנים האחרונות ישנה מגמה ברורה של החמרת ענישה על עבירות שכרות. המטרה היא להשתמש בענישה על מנת להתריע את ציבור הנהגים ולצמצם את כמות התאונות שנגרמות בגלל נהיגה תחת השפעת אלכוהול. במקביל, אחת מתופעות הלוואי היא צמיחה משמעותית בכמות התיקים שנידונים בבתי הדין לתעבורה ועוסקים בנושא הזה.
פקודת התעבורה קובעת עונש של פסילת רישיון למינימום שנתיים בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול. כמו כן, החל משנת 2005 רשאים קציני משטרה להחרים רכבים ל-30 ימים עבור נהיגה בשכרות. בכל מקרה, בדיקת השכרות יכולה להתבצע על ידי בדיקת נשיפה. בעבר ניתן היה לבצע את בדיקת השכרות בבדיקת דם אך בית המשפט קבע שמדובר על הליך לא חוקי. בנוסף, יש לציין שמכשיר הבדיקה מודד את כמות האלכוהול באוויר הנשוף לפי יחידת מדידה של מיקרוגרם.
הוכחת העבירה והעברת נטל הראיה
יש עוד כמה מאפיינים של התיקון בחוק משנת 2005 שמשפיעים על האופן בו המדינה והרשויות מתמודדים עם הנושא של נהיגה בשכרות. ראשית, נקבע בתיקון שסירוב של נהג להיבדק משמעו נהיגה תחת השפעת אלכוהול. לא כדאי לסרב לבצע את הבדיקה כי לאחר מכן קשה להוכיח שהנהג לא היה שיכור. ניתן לבצע בדיקת נשיפה ללא סיבה אך מצד שני, החוק מחייב את המשטרה להוכיח יסוד סביר לחשד על מנת לדרוש בדיקת דם או שתן.
שנית, ישנו נושא של העברת נטל הראיה על הנבדק וגם לגביו כדאי להתייעץ עם עורך דין תעבורה. במידה ואדם נבדק במכשיר שנחשב תקין ומכויל, החוק מתייחס אליו כשיכור ועל הנאשם לסתור זאת בטיעון הולם ובייצוג משפטי.