ממיר קטליטי מסייע לשמור על הסביבה
בעבר, כאשר נהגנו בכלי רכב שונים, כמות זיהום האוויר שפלטנו לאוויר הייתה פשוט עצומה. למעשה, עד היום אנו נאלצים להתמודד עם השלכות הזיהום של לפני 30 ו-20 שנה, ערב תפוקת הרעלים שנפלטו מהאגזוז של הרכבים הפרטיים. כיום לעומת זאת, דרך רכיב מיוחד שנקרא ממיר קטליטי, אנו יכולים להקטין את כמות הזיהום שנפלט ממנוע הבערה ברכב שלנו, פי 10 פחות! איך זה אפשרי? בכדי להבין זאת, יש לדעת כיצד ממיר קטליטי עובד.
דרך הפעולה של הממיר הקטליטי
דרך העבודה של ממיר קטליטי היא ייחודית מאד. הממיר קולט את גזי הפליטה השונים של הרכב – לרוב יש בהם ריכוז פחמן גבוה במיוחד, אשר עלול לזהם את האוויר במידה גבוהה מאד. בתוך כל ממיר קטליטי יש תהליך בערה ייחודי, אשר בעצם מבטל את השפעתם של החומרים השונים שנפלטים מתוך המנוע. חשוב מאד לדעת, כי ישנם סוגים שונים של ממירים – לרוב לפי סוג המנוע שקיים ברכב. כמו כן, מאחר שהעופרת שהייתה בעבר בדלק הייתה מזיקה מאד לממיר ופגמה בפעולתו, הרי שכיום יש גם סוגי דלק נטולי עופרת ,שמאפשרים את פעולתו התקינה של הממיר.
חשוב מאד להבין, כי כיום, כל רכב שמיובא לישראל מחויב להיות מותקן עם ממיר קטליטי. אם יש בבעלותכם רכב שיוצר לפני שנת 2001 – הרי שאת מחויבים בהתקנת הממיר הנ"ל, וזאת מכיוון שהדבר תורם לסביבה של כולנו.
לתקן את הממיר
איך אפשר לדעת אם יש לכם ממיר קטליטי תקול? לרוב, תקלות בתוך ממיר קטליטי מאופיינות בשיים של הרכב לסחוב בעליה – וזאת מכיוון שכאשר הממיר תקול הוא לא פעם ניתך (כתוצאה מדלק שלא עבר תהליך בעירה, שהורס את הממיר), ופוגע באגזוז כולו ובמערכת הפליטה במלואה. במקרים הללו, יש כמובן לפנות למוסך איכותי ומקצועי, שיספק לכם טיפול הולם.