ישראל היא מדינה שנמצאת תחת שלל איומים ולכן כל ארגון, גוף או בית פרטי צריכים לבדוק האם הם מוכנים לשעת חירום. יחד עם זאת, מוכנות לשעת חירום נקבעת בצורה שונה במגזר הפרטי, העסקי והציבורי. זו הסיבה בגללה יש גם הבדלים בין הפעולות שכדאי לבצע על מנת לשפר את המוכנות.
במגזר הפרטי בודקים מוכנות לשעת חירום לפי התשתיות והאמצעים שעומדים לרשות הציבור הרחב. בעלי בתים ודירות יכולים לשפר את המוכנות שלהם על ידי בניית ממ"ד, או לכל הפחות באמצעות היכרות עם המקום הכי מוגן בסביבה. כדאי גם לשים לב לתשתיות המים והחשמל, לעדכן את העירייה לגבי תקלות ולהתעקש על עמידה בסטנדרטים ובהנחיות של פיקוד העורף.
לעומת זאת, במגזר העסקי מבססים מוכנות לשעת חירום גם על המשך הפעילות השוטפת. בעזרת התייעצות עם אנשי מקצוע ניתן להבטיח המשך מתן שירותים לציבור, מעבר לעבודה במתכונת חירום וכן הלאה. חוץ מזה, בעלי עסקים וחנויות נדרשים להבחין בין שעת חירום זמנית וקצרה לבין מצבי חירום מתמשכים. גם במגזר הציבורי מפעילים שיקולים דומים, אך במקביל גם דואגים להקצות אנשי מקצוע לטובת מתן שירות לאזרחים.
היכנסו וצפו! רשימות המוכנות שלי לשעת חירום:
שיפור המוכנות באמצעות תרגילים ובדיקות פתע
יש הרבה דרכים לשפר את המוכנות לשעת חירום. אפשר לבצע בדיקות פתע כדי לזהות את נקודות החולשה או החוזק של העסק, להקפיד על עריכת תרגילים אחת לתקופה מסוימת ולהישאר ערניים להנחיות שמפורסמות באמצעי התקשורת. בנוסף, יש חברות שמציעות שירותי מוכנות לשעת חירום ואיתן ניתן להתייעץ גם במהלך השגרה.
שעת חירום עשויה להתחיל מטבע הדברים באופן מיידי וללא התראה. כתוצאה מכך, המוכנות צריכה להיות מלאה ולהתייחס לכל ההיבטים שמשפיעים על החיים והסביבה שלנו.