כיצד נקבעת הריבית עבור הלוואה חוץ בנקאית?
יש לא מעט סיבות אשר בגללן אנשים רבים נזקקים לקבל סיוע של הלוואה לצורך מימון מטרה כזו או אחרת בצורה נוחה יחסית. החלטתם שאתם מעוניינים ליטול הלוואה חוץ בנקאית. בין אם אתם פונים לחברת אשראי או לחברת מימון, סביר להניח שהם ידרשו ריבית עבור ההלוואה שלכם. ריבית עבור הלוואה איננה רעיון ששמור אך ורק עבור הלוואה חוץ בנקאית. גם הבנק לוקח מכם ריבית מסוימת. עם זאת, בהשוואה בין הגופים הללו, הריבית עבור הלוואה חוץ בנקאית היא גבוהה יותר. אמנם לרוב היא לא מורגשת (אפילו ריבית שנחשבת גבוהה יחסית, של 8% מגובה ההלוואה, תהיה כ – 16 ש"ח, בהנחה שההחזר החודשי שלכם עומד על סכום ממוצע של 200 ש"ח), אך חשוב להבין ממה היא מורכבת.
הלוואה אשר מבוססת על ריבית הפריים
במידה ואתם מבקשים ליטול הלוואה חוץ בנקאית דרך אחת מחברות האשראי, או דרך חברות המימון הגדולות והמוכרות בשוק, סביר מאד להניח שהריבית אשר הן ידרשו מכם, תתבסס על ריבית הפריים של בנק ישראל. מדוע דווקא גורמים שמעניקים הלוואה חוץ בנקאית, מבססים את הריבית שלהם על ריבית בנקאית? הסיבה לכך היא שכדאי שהם בעצמם יגייסו את הסכומים וילוו לכם אותם – הם בעצמם נוטלים הלוואות מהבנקים, ולעתים גם מבנק ישראל עצמו. הבנקים מבססים את ההלוואות שלהם על ריבית הפריים, ולכן זה טבעי שאותם גופים שמעניקים לכם הלוואה חוץ בנקאית ולווים את הסכומים מהבנק – יבססו את ההלוואות שתאם נוטלים על ריבית הפריים, כמובן עם תוספת מסוימת של אחוזים.
ומה זה אומר מבחינתכם בסופו של דבר?
אבל מה ההשלכות של ריבית הפריים על הגובה של הלוואה חוץ בנקאית? נכון להיום, ריבית הפריים היא נמוכה למדי, וגם התחזיות השונות גורסות אשר גם אם היא תעלה – הרי שזו תהיה עליה מתונה מאד, ולא עליה דרמטית. על כן, דווקא התקופה האחרונה נחשבת כטובה מאד לנטילת הלוואות שמבוססות על ריבית הפריים, וזה בהחלט שיקול כאשר אתם מבקשים ליטול הלוואה כל מטרה, הלוואות לסטודנטים, לרכישה גדולה או השקעה.