שמירה על המסורת עם אולם לחינה
אחת המטרות העיקריות של טקס החינה היא לשמור על מסורת עתיקת יומין. על פי המסורת, יש לברך את החתן והכלה לפני כניסתם בברית הנישואין. טקסי חינה נהוגים בקרב עמים שונים במזרח התיכון וגם בצפון אפריקה, קרן אפריקה ואפילו הודו. בכל יבשת יש תכונות ייחודיות לטקס אולם המאפיין המשותף הוא מריחת החינה כסימן למזל טוב.
מי שרוצה לשמור על המסורת חייב לדעת כיצד לבחור אולם לחינה. אפשרות אחת היא לבחור את האולם רק לפי המחיר. העלות של החינה נקבעת לפי מחיר המנה ומספר המוזמנים. סינון בין מקומות, אולמות אירועים, גני אירועים ומסעדות יכולה לעזור במקרה כזה ולתרום לחיסכון בהוצאות. אפשרות שנייה היא להתמקד בהיבט המסורתי ולבדוק אילו תנאים ניתנים באולם עבור קיום הטקס.
מנהגי החינה בחתונות ובר מצווה
טקס המתקיים בתוך אולם לחינה כולל ריקודים, שירים מסורתיים וכמובן מריחת החינה על הידיים של האורחים והמוזמנים. נהוג להשמיע מוזיקה אוריינטלית וגם ללבוש תלבושות כפתן מסורתיות. בעת בחירת אולם לחינה כדאי לבדוק האם יש מקום להתארגנות ולסידורים. במידה ומזמינים מפיקי אירועים חיצוניים המתמחים בטקסי חינה, עדיף להגיע יחד איתם אל האולם ורק לאחר מכן להחליט אילו מנהגים לקיים.
לקראת סיום כדאי להזכיר בחירת אולם לחינה לקראת בר מצווה. טקס החינה קיים גם באירועי בר מצווה ובהם הדגש הוא על העדפות המשפחה. רצוי להתייעץ עם נציגי המשפחה ולברר על האופן בו הם מעדיפים לקיים את הטקס. אפשר לבחור אולם המתאים גם לטקס החינה וגם לאירוע בר המצווה או לפצל בין האירועים. אירוע משותף מחייב חיפוש אחר אולם לחינה המכיל מספיק מקום גם עבור הטקס וגם עבור הריקודים והברכות.